Donkeyboy

Booking: Anita Halmøy Wisløff
Tlf: 948 88 155

Pressemateriell på Donkeyboy finner du HER

Det har allerede gått seks år siden donkeyboy kom som en pop-eksplosjon inn i rampelyset, i fargerike dresser og med udiskutable hits i bagasjen. Bandet består av Cato Sundberg, Kent Sundberg, Peter Michelsen og Thomas Drabløs fra Drammen – og de har jobbet sammen med musikken siden 2005. Singlene “Ambitions”, “Sometimes”, “Stereolife” var alle en del av debuten “Caught in a life” som ble sluppet i 2009 og gikk rett til topps på VG-lista, og endte med å ligge der i hele 43 uker. De skapte forøvrig også norsk pophistorie ved å ha både første- og andreplass på VG-lista i slutten av september 2009.

Med de litt underlig oppbygde tekstlinjene, rare tematikker, fargerike fremtoning, gjennomført frisk produksjon og melodilinjene som raskt fester seg har gjengen fra Drammen både imponert og provosert – men først og fremst, gitt Norge en eventyrlig popsuksess. donkeyboy har blitt synonymt med fengende refrenger. På andrealbumet kom like solide “City Boy” og “Pull of the Eye”, og Sundberg-brødrene understreket nok en gang at de er store produsenttalenter. Til sammen lå de to albumene på VG-lista hele 62 uker.  Etter at “Triggerfinger” ble sluppet høsten 2013 og VG tok av seg hatten for at eselguttene hadde modnet og laget nok et uimotståelig refreng, fortsatte suksesshistorien og platinatroféfangsten i 2014 med hitsinglene “Hero” og “Crazy Something Normal”. Sistnevnte ble i 2014 mest spilte låt på norsk radio. Juni 2015 kom pop-perlen ved navn “Downtown”. Låten er komponert av Kent Sundberg, Cato Sundberg, Lasse Michelsen, Tor Erik Hermansen (Stargate) og Ross Golan. Ross Golan, Jason Evigan og Mozella har skrevet teksten.

Totalt har donkeyboys album og singler så langt solgt/streamet til seg vanvittige 54 x platina i Norden, og nå er de ute med albumet “Lost” som ble sluppet i 2016.

Foto: Gio Trentadue

Det er ingen planlagte events for denne artisten nå.

Du blir nå sendt videre til Billettservice
for kjøp av billetter