Gåte

Booking: Geir Tore Grinde
Tlf: 950 36 882

Pressemateriell på Gåte finner du HER

12 år etter at de “ga seg”, er Trondheimsbandet Gåte igjen aktuelle med ny musikk!

Gåte ble startet av søskenparet Sveinung og Gunnhild Sundli i 1999. De gjorde seg raskt bemerket med å kombinere norsk folkemusikk med eksplosiv og progressiv rock, og det var spesielt i årene 2001 – 2006, da de gjennom spektakulære konserter, to studioalbum, to EP-er og ett livealbum, gjorde stor suksess. De solgte mer enn 100 000 album, gikk til førsteplass på VG-listen, og ble tildelt flere priser, deriblant Spellemann- og Prøysenprisen.

Søskenparet har en solid forankring i folkemusikken. Det er derfor naturlig for dem å fortsette å bygge musikken rundt gammelt tradisjonsmateriale. Samtidig har det meldt seg et behov for å skape noe helt nytt. Det nyskrevne materialet vil være sterktinspirert av gammelt tradisjonsmateriale, slik at nytt og gammelt kan gå hånd i hånd og skli naturlig inn i et felles “Gåte-univers”.

Gåte er derfor veldig glade og beæret over å kunne annonsere at de har fått med seg nåtidens folkemusikk-guru Knut Buen som tekstforfatter. Han er mest kjent som en av Norges fremste utøvere på hardingfele. Det som kanskje ikke er like kjent er at han også er en stor ordkunstner.

“Attersyn” er en EP med fire nye låter. To av dem er basert på middelalderballadene “Venelite og Bergjekongen” og “Rideboll og Gullborg”, og de to andre er nyskrevne låter med tekst av Knut Buen. Det nyskrevne materialet er blitt skapt i samarbeid med låtskriver Katrin Frøder. Gåte mener det nyskrevne materialet utvilsomt representerer en frisk og fornyet tilnærming til Gåtes særpreg og uttrykk, som de gleder seg til å utforske videre.

Når Gåte nå returnerer skal det ikke være noen tvil om at det er Gåte du hører når du hører det. Samtidig ønsker de å utvikle videre det som på mange måter aldri føltes fullbyrdet grunnet en brå slutt i 2006. Dette føles med andre ord like mye som en begynnelse, som en fortsettelse

 

Oslo

OverOslo

20 Jun

Billetter
Halden

Tons Of Rock

21 Jun

Billetter
Steinkjer

Steinkjerfestivalen

22 Jun

Billetter
Træna

Trænafestivalen

07 Jul

Billetter
Brønnøysund

Rootsfestivalen

12 Jul

Billetter
Stugudal

Tydalsfestival'n

13 Jul

Billetter
Tysnes

Tysnesfest

14 Jul

Billetter
Nordfjordeid

Malakoff Rockfestival

19 Jul

Billetter
Beitostølen

Trollrockfestivalen AS

26 Jul

Billetter
Årdalstangen

MålRock

03 Aug

Billetter
Åndalsnes

Raumarock

04 Aug

Billetter
Bø I Telemark

Telemarkfestivalen

11 Aug

Billetter
Alta

Aronnesrocken

18 Aug

Billetter
Tromsø

RakettNatt

25 Aug

Billetter
Stavanger

Studentersamfunnet Folken

15 Nov

Billetter
Bergen

USF Verftet

16 Nov

Billetter
Oslo

Sentrum Scene

17 Nov

Billetter

Du blir nå sendt videre til Billettservice
for kjøp av billetter