Greni

Booking: Knut Sannes
Tlf: 977 21 363

Pressemateriell på Greni finner du HER

Øystein Greni er kanskje mest kjent som frontfigur og gitarguru i Bigbang, men nå ser også endelig soloprosjektet Greni dagens lys.

“Hold” som ble sluppet 14. oktober 2016 er den første smakebiten på Øystein Grenis kommende solo-plate “Pop Noir” som slippes i løpet av vinter/vår 2017. “Hold” er et ubeskjedent og majestetisk anslag som viser nye sider av en artist mange kanskje har trodd de kjente inn og ut. Den er skrevet sammen med Astrid Williamson (Dead Can Dance), og handler ifølge Greni selv om «en fyr som er langt nok nede til å måtte innse at han må beskyttes mot seg selv – at han trenger hjelp» forteller Greni.

Til å hjelpe seg med “Hold” og “Pop Noir” i sin helhet, har Greni lent seg på produsenten Tobias Fröberg. Det første grepet Tobias tok, var å nekte en litt forskrekket Øystein Greni å bruke gitarer. «Gitaren min har kanskje funket som et slags skjold opp igjennom, men Tobias mente det var for lett å gjemme seg bak virtuositet, og ville prøve å få tvunget sangstemmen min ut av skapet» forteller Greni.

“Jeg er helt rævva på piano, men akkurat det er jo nesten en fordel når det er snakk om å skrive låter”. Så riffet til “Hold” ble født på nyinnkjøpt og istykkerspilt Steinway fra 1920 på øvingslokalet i Kværnerbyen i Oslo.

Etter et siste, episk gospelstrøk, innspilt i Grenis studio i Los Angeles, er det lite ved “Hold” som låter rævva eller istykkerspilt. Det er isteden en gripende og storslagen ballade vi vel ikke har hørt maken til siden “Lift Me” var en landeplage for et drøyt tiår siden. «Jeg tenker av og til at jeg har malt meg inn i etslags rockehjørne med Bigbang – og både «Hold» og resten av Pop Noir er kanskje et forsøk fra min side på å slå inn noen nye vegger, og finne ut hva som er på den andre siden.» forteller Greni.

Foto: Øystein Risø

Moss

Festivalen Sin

25 Aug

Billetter
Tromsø

Studentsamfunnet Driv

14 Sep

Billetter
Trondheim

Studentersamfundet i Trondheim

15 Sep

Billetter
Ålesund

Terminalen Byscene

16 Sep

Billetter
Lørenskog

Lørenskog Hus

21 Sep

Billetter
Alta

City Scene

22 Sep

Billetter
Hamar

Gregers Bar

23 Sep

Billetter
Drammen

Union Scene

28 Sep

Billetter
Kristiansand

Kick

29 Sep

Billetter
Nøtterøy

Nøtterøy Kulturhus

30 Sep

Billetter
Stavanger

Studentersamfunnet Folken

04 Oct

Billetter
Porsgrunn

Ælvespeilet

05 Oct

Billetter
Larvik

Sanden Scene

06 Oct

Billetter
Oslo

Rockefeller

07 Oct

Billetter
Kolbotn

Kolben Kulturhus

02 Nov

Billetter
Kongsberg

Musikkhuset Energimølla

03 Nov

Billetter

Du blir nå sendt videre til Billettservice
for kjøp av billetter