GURLS

Booking: Anita Halmøy Wisløff

Pressemateriell på GURLS finner du HER

Det er godt gjort å stappe så mye ubestridt og dagsaktuelt jazztalent inn i en trio, men det er altså det GURLS er. Eller, stryk talent, disse meritterte folka er langt forbi det stadiet — vi snakker the såkalt finished article for lenge siden. I GURLS finner du tre av landets mest ettertraktede musikere i noe de selv kaller et musikalsk friminutt. Med lekende overskudd, trillende selvtillit og med den unike erfaringen disse tre har, er de sammen både en varsom og trampefunky enhet av boblende og umiddelbar formidling med dybde. Debutplata Run Boy, Run er blitt en sjangeroverskridende heksebrygg der gjengen lyrisk leker seg med, og spiller på kjønnsroller og normer, humor og (konfronterende) kvinnelig seksualitet. Forfriskende og skamløst, som det jo selvfølgelig burde være.

I GURLS hører vi Ellen Andrea Wang, kjent fra Pixel, soloprosjekter og samarbeid med blant andre Manu Katché og Marilyn Mazur på bass og vokal. Vi hører Hanna Paulsberg, som startet trioen, på saxofon og sang. Hun gir også ut plater med Hanna Paulsberg Concept og har spilt med Bobo Stenson, Chick Corea og Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz. Til sist hører vi sangeren Rohey Taalah, som med bandet Rohey er i ferd med å gjøre stor suksess på egenhånd. Hun har tatt over etter Emilie Nicolas, som var med på å starte GURLS i sin tid da hun oppfordret Paulsberg til å dele låtene hun skrev om erfaringer fra eget liv med flere.

Bli med og feire slippet av debutplata «Run Boy, Run», produsert av gruppa selv og Kåre Vestrheim i Propeller studio. Her kan du meske deg i knirk og omph fra gammelt treverk, påtoner fra myk treblås og en fri, uredd stemme full av nysgjerrighet.

Foto: Marie Naglestad

Gjøvik

Gjøvik Kultursenter

24 Jan

Færøyene

Vinterjazzfestivalen

26 Jan

LONGYEARBYEN

Polarjazz

01 Feb

Billetter
Stavanger

Tou Scene

07 Feb

Billetter
Kristiansand

Sabla Bar

08 Feb

Billetter
Berlin

Berlin International Film Festival

10 Feb

Billetter
Trondheim

Dokkhuset

13 Feb

Billetter
Stokkøya

Strandbaren

15 Feb

Billetter
Hamar

Festiviteten Bar & Scene

16 Feb

Billetter
Drammen

Union Scene

27 Feb

Billetter
Kolbotn

Kolben Kulturhus

28 Feb

Billetter
Ski

Rådhusteatret

01 Mar

Billetter
GRESSVIK

VINTERJAZZFESTIVALEN AS

02 Mar

Bergen

Nattjazz

25 May

Billetter

Du blir nå sendt videre til Billettservice
for kjøp av billetter