Isak Shorty

Booking: Anita Halmøy Wisløff

Pressemateriell på Isak Shorty finner du HER

Isak Shorty har et helt spesielt ønske som artist. Han ønsker å endre måten man går på.

Isak Shorty, eller Isak Kvamme, som han egentlig heter, har bare så vidt begynt å slippe musikk. Det har likevel skjedd en hel del rundt rapperen fra Ålesund. Det som begynte med enkelt studioutstyr på gutterommet og coverlåter, eskalerte fort til låter på Soundcloud, etterfulgt av egenutgitte singler som «Venna», «Vil ikke snakke med D» og «Vito», som alle ble sluppet i løpet av 2017.

Med singlene fant Isak Shorty stadig mer frem til sin egen stil, godt hjulpet av bestevenn og samarbeidspartner Halvard Ivarjord fra Plaster på Såret. Jord og Kvamme begynte samarbeidet sitt via Internett, og fant tonen umiddelbart lenge før de hadde møttes i virkeligheten. Da Isak endelig møtte Halvard i Stavanger satte de seg rett ned og jobbet med låten som ble «Vito» til de ble ferdige.

«Vi bare connecta med en gang», forteller Isak.

Isak Shorty slapp singelen «Gjengting» i mars 2018. Den samme våren vant han Musikkprisen 2018. Den nasjonale musikkonkurransen arrangeres som et samarbeid med blant annet Momentium som står bak Terminalen Scene, Sommerfesten på Giske, Jugendfest og Ocean Sound Recordings i Ålesund. Juryen som stemte ham frem besto blant annet av juryformann Terje Erstad fra Momentium, Kathrine Synnes Finnskog fra Music Norway, Kristin Winsents fra P13, Asbjørn Slettemark og Tord Krogtoft fra Øyafestivalen

Isak er ikke i tvil om at det er det største som har skjedd ham.

«Det ga meg motivasjon, og jeg følte at jeg fikk en bekreftelse på at jeg kan få det til. Jeg vet det er stor konkurranse, og det var helt sykt å vinne. Jeg trodde ikke på det.»

For Isak Shorty handler musikk om en mulighet til å ta opp ting man ikke nødvendigvis tenker så mye på.

«Jeg ønsker å lure det inn i hodet til lytteren. Samtidig vil jeg være ironisk og humoristisk, og jeg liker at det er lekent. Det faller lettere på plass da», sier han.

Å rappe på norsk kommer som et naturlig ønske om å treffe publikum, og utnytte muligheten i språket.

«Rap kan være veldig fin poesi, da lyrikk og tekst er en stor del av sjangeren. Jeg er glad i å skrive, og liker energien som ligger i hiphop. Det kan endre måten man tenker, og ser på noe. Jeg liker at man kan bli så inspirert av å høre på hiphop at det kan få deg til å tenke annerledes. Jeg ønsker å endre måten man går på

Det er ingen planlagte events for denne artisten nå.

Du blir nå sendt videre til Billettservice
for kjøp av billetter