Mari Boine

Booking: Anita Halmøy Wisløff

Pressemateriell på Mari Boine finner du HER

Mari Boine er tilbake med sitt første studioalbum på 8 år, og legger i den forbindelse selvsagt ut på turné. Det en stor ære for oss å få besøk av henne og hennes band!

Det var nok noen som rynket på et øyebryn eller to da de fikk vite at hun nå skulle synge på engelsk, men et unisont kritikerkorps har omfavnet «See The Woman». Albumet har fått terningkast 5 over hele linja, og Aftenposten mener hun virkelig kommer under huden på lytterne. Videre kaller de det «en fantastisk sfærisk meditasjon full av melankoli og mystikk», med «meningsfulle sanger som bærer i seg både en indre kraft og en ytre skjønnhet»

Dagsavisen er også imponert, og gir oss også en pekepinn på hva vi kan forvente i live-formatet: ” Mari Boines «See The Woman» med engelske tekster er en åpenbaring på flere vis, og gjør inntrykk i all sin enkle kompleksitet. Kraften som ligger i materialet kan man lett se for seg vil eksplodere når det treffer publikum fra konsertscenen, selv om vi ikke et sekund tror at den nye språkdrakten vil bringe Boine fullt og helt ut av det samiske språkfeltet.”

Dette er en debut på to måter for den samiske artisten Mari Boine – første album som er på engelsk, og hennes første album på labelet MPS, spilt inn av produsenten Tobias Frøberg (Ane Brun, m.m). Melankolsk sfærisk pop-lyd treffer et sofistikert lyrisk konsept. Selv sier hun:

‘Jeg har sunget på morsmålet mitt i 30 år. Det var på tide å gjøre noe annet. Det var en ordentlig utfordring å komponere musikk som jeg har drømt om da jeg var liten.’

8. November 2016 ble Mari Boine 60. Hun har styrken og karismaen en superstjerne verdig, og energien, arbeidslysten og pågangsmotet til en 20-åring. Siden debuten for 30 år siden har hun levert en helt utrolig innholdsrik diskografi, og spredd vår felles kulturarv over hele verden. Hun har også (mildt sagt) blitt hedret for dette – med bøtter og spann med Spellemannspriser, Rockheim Hall of Fame, Nordisk Råds Musikkpris, Samerådets Ærespris, Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden, Ole Vig-prisen, Finmark Fylkes Kulturpris, Anders Jahre’s Kulturpris, utnevnt til statsstipendiat og mye mer – en liste som kan ta pusten fra de fleste.

Den samiske aktivisten og sangeren har ikke helt funnet på seg selv på nytt, men hun har realisert drømmer fra hennes ungdom og på den måten utvidet hennes repertoar på en forbløffende måte. “See The Woman” er et eterisk, berikende og gjennomgående nydelig stykke kunst. Og at hun fra før av innehar en magnetisk scenekraft er utvilsomt. Så det er bare å sikre seg billett, dette kommer til å bli noe utenom det vanlige!

Foto: Gregor Hohenberg

OSLO

Miniøya

26 May

Billetter
Volda/ Ørsta

Dei Nynorske Festspela

14 Jun

Billetter
Grue Finnskog

Finnskogdagene - Finnetunet

12 Jul

Billetter
Kunes

Kunesdagan

26 Jul

Billetter
Liland

Márkomeannu

27 Jul

Billetter
Portland

The Old Church Concert Hall

10 Oct

Billetter

Du blir nå sendt videre til Billettservice
for kjøp av billetter