Montée

Booking: Knut Sannes
Tlf: 977 21 363

Pressemateriell på Montée finner du HER

Det progressive popbandet Montée ble startet av Anders Tjore (vokal), Erlend Mokkelbost (gitar) og Maya Vik (bass) i 2006. På tross av vidt forskjellige musikalske bakgrunner som orkestral pop, hardcorepunk og alternativ rock ønsket de å gjøre noe helt nytt under navnet Montée. Glemte popskatter, en stødig discobeat og elektriske lyder fra andre kontinent ble noen av gjennomgangstemaene i jakten på en ny lyd.

Montée er pr. i dag et uvanlig godt liveband, noe deres dedikerte og stadig voksende tilhengerskare har fått merke. I 2010 vant de Spellemannsprisen for “Årets popgruppe” etter debutalbumet ”Isle Of Now” som kom ut året før. Platen fikk overstrømmende anmeldelser og ble kalt ”ambisiøs”, ”komplett” og ”forfriskende unorsk”.

Oppfølgeren “Rendition of You” kom ut i 2011 og nå er det tredjeplata som gjelder. 

“Into the Fray” kom ut i mai, og har allerede høstet glimrende anmeldelser i både øst og vest. Førstesingelen “Ghost” startet med en overlegen lang listetid (et halvt år) på P3. Direkte oversatt til norsk betyr tittelen på Montées første plate på fire år «inn i kampen». En tittel som dette kan tolkes i mange retninger, men at den understreker sulten og det klart tydeligere fokuset som preger bandets tredje studioplate, er åpenbart selv for den tilfeldige lytter.

Albumet er på mange måter et nytt Montée, også på medlemssiden. Siden sist plate har bassist Maya Vik blitt erstattet av Rune Nergaard, kjent fra det kritikerroste bandet Bushman’s Revenge. Neergards ekspansive og smarte bass-spill gjennomsyrer hele albumet, og har åpenbart hjulpet bandet i deres stadige jakt på nytt musikalsk terreng.

Tekstmessig har vokalist Anders Tjore samarbeidet tett med den britiske låtskriveren Simon Walker. Walker har kommet med innspill til både ordvalg og språk, og resultatet er ironisk nok den klart mest personlige platen fra Montée noensinne. Der Tjore tidligere hadde en popart/klipp-og-lim tilnærming til det å skrive tekster, er han nå absolutt ikke fremmed for å skrive selvransakende og konfronterende låter.

Plata er produsert av en annen brite, nemlig Eliot James (Two Door Cinema Club, The Futureheads, Kaiser Chiefs). James har tilført Montées allerede veletablerte sound ny vitalitet, og med det sørget for at bandet kan male med enda bredere palett enn på sine forrige to album.

Det er ingen planlagte events for denne artisten nå.

Du blir nå sendt videre til Billettservice
for kjøp av billetter