NF

Stjerneskuddet NF gjester Norge for første gang 12. april 2018!

Med sitt tredje album Perception har NF tatt steget fra lokalstjerne til verdensstjerne.

Med topplassering på Billboards albumliste, og en andreplass på VG-lista topp 20 med singelen Let you down, er Michigan-rapperen godt på vei til å erobre norske hjerter.

”NF er et relativt uskrevet blad i norsk sammenheng, men med gjennombrudsskiva Perceptions inntog på hitlister verden over varer det nok ikke lenge før oppmerksomheten tar igjen listeplasseringene. Vi gleder oss til å introdusere ham for et Norskt publikum for første gang. NF er en rapper for fremtiden!”

Med sitt nye album er det nettopp denne ukjente fremtiden han vil utforske. På den følelsesladde hiten ”Let you down” utforsker NF det vanskelige forholdet til faren sin. Singelen har allerede rukket å bli spilt 126 millioner ganger på Spotify og har gjort NF til stjerne over natta.

Nathan Feurstein hadde en tung oppvekst i Gladwin, Michigan. Med en stefar som slo ham, og en mor som endte opp med å ta selvmord, ble musikken NFs måte å slippe unna. Fra å høre på musikk ble veien kort til å begynne å skrive selv. Som barn kunne han sitte å skrible tekster i foreldrenes van i timesvis, og allerede som 12-åring visste han at han måtte bli rapper. For å spille inn tekstene sine brukte NF en karaoke maskin. Han rappet i en mikrofon og spilte inn musikken i en annen. Etter å ha kommet på andreplass i en nasjonal rapkonkurransen begynte rap-karrieren å ta form. Året etter ga han på egenhånd ut albumet Moments. Etter noen år med en platekontrakt som ikke ble noe ut av, ga han i 2015 ut Lpen Mansion på Capitol Chirstian music group.

NF er tydelig inspirert av en annen rapper fra Michigan, Eminem. Han har en flow som minner mye om den tekniske og melodiøse formen til naboen i Detroit. Han forteller selv at artisten var en stor inspirasjonskilde. ”Han er den som ga meg motet til å tro at jeg kunne lage hiphop.”, sier han om barndomsidolet sitt. Som Marshall Mather skyr heller ikke NF unna tunge temaer som forholdet til moren og den vanskelige oppveksten. Han bruker musikken som terapi, illustrert ved det mørke og emosjonelle andre albumet med det treffende navnet Therapy sessions. ”På bare tre år har jeg gitt ut tre album som vitner om hva jeg har vært gjennom. Spesielt, Therapy Session, hvor jeg snakker til meg selv, som om jeg var min egen psykolog.”, forklarte han nylig til Numero.

Men i motsetning til Eminen avstår NF fra å banne og gir musikken og sin kristne tro æren for å ha reddet han fra den tøffe barndommen. Det var også det kristne publikumet som var raskest til å omfavne rapperen, som ofte har religiøse temaer i låtene sine. Andre albumet gjorde det bra på kristne hitlister i USA og oppmerksomheten vokste. NF vil likevel ikke la seg definere som ”kristenrapper” “Hvis du er kristen og en rørlegger, er du da en Kristen rørlegger?”, har han tidligere sagt om merkelappen.

Den 12. april på Sentrum Scene blir Norge introdusert for en ny stjerne. Velkommen til en kveld du sent kommer til å glemme!

Billetter i salg via Ticketmaster.no den 8. desember klokken 09:00
Fri alder på galleriet
18+ i hovedsal

Det er ingen planlagte events for denne artisten nå.

Du blir nå sendt videre til Billettservice
for kjøp av billetter