Tedeschi Trucks Band til Sentrum Scene

Superbandet Tedeschi Trucks Band, med en av verdens beste gitarister og en av de råeste bluesdamene du finner, gjester Sentrum Scene onsdag 10. april!

Gitarparet Derek Trucks og Susan Tedeschi deler band, seng og barn. Etter mange år med vellykkede solokarrierer dannet de Tedeschi Trucks Band og har vunnet Grammy-pris for beste bluesalbum i tillegg til en rekke andre priser på første forsøk med debutalbumet «Relevator» (2011).

Trucks har sin bakgrunn som gitarist i sørstatsrockebandet Allmann Brothers Band og henter inspirasjon fra bluespioner Elmore James, mens Tedeschi er særlig inspirert av Johnny «Guitar» Watson i tillegg til store navn som Ray Charles, Bob Dylan og Otis Redding. TTB er kjent for sine fremragende live-opptredener og musikken har røtter i bluesen, men mikses med deres unike blanding av sørlig soul, amerikansk folkemusikk, autentisk rock’n roll, gospel og et snev av Florida-magi.

De startet reisen i 2010 med deres første konsert på Savannah Music Festival, og dette førte til opptak og utgivelse av “Revelator” og «Made Up Mind» i 2013. Bandet turnerte konstant i fem år, vokste seg større og ble håndplukket til å spille med artister som Eric Clapton, Bob Dylan og Santana, i tillegg til å gjeste flere TV-programmer som blant annet Jay Leno, Conan og premieren på Stephen Colbert’s «The Late Show».

Det som begynte som et åttemannsband utvidet seg til et band med hele 12 musikere. I 2015 turnerte de i over 200 dager på rad og solgte flere billetter enn noen gang. Swamp Raga, hjemmestudioet som de selv bygde fra bunnen av, har blitt utvidet og oppgradert til det punktet at de ikke har behov for noe annet. Bobby Tis, bandets turnétekniker er nå også deres faste studiotekniker og Trucks selv deres produsent.

«Let Me Get By», utgitt i 2016, viser seg i sin fulle prakt som et testament til det harde arbeidet, det uavhengige og det fullstendige engasjementet til Trucks’ og Tedeschis lag av musikere og samarbeidspartnere. Alle låtene fra albumet kan krediteres Trucks’, med unntak av tre låter produsert av gitarist Doyle Bramhall II.

“There’s a lot of sacrifice that goes into a band like this and the fact that everybody’s on board musically, hearts and minds, makes it very humbling. There are nights on stage when I think I don’t know if it’s ever been more fun to be in a band and be on the road and be alive than it is right now with a group like this. For me, that’s the joy and the thankfulness that comes across”. (Derek Trucks)

Tedeschi Trucks Band utstråler glede og kjærlighet, ikke bare til musikken, men også til hverandre på scenen.

Vi gleder oss til å oppleve ekte, deilig rock’n roll-blues når de gjester Sentrum Scene onsdag 10. april!

Det er ingen planlagte events for denne artisten nå.

Du blir nå sendt videre til Billettservice
for kjøp av billetter