Unge Ferrari, Arif & Stavanger Symfoniorkester

Stavanger Symfoniorkester, NORA Collective og Atomic Soul presenterer:

UNGE FERRARI, ARIF & STAVANGER SYMFONIORKESTER
Stavanger Konserthus fredag 31. august klokka 20:00

Arif og Unge Ferrari har hatt et fantastisk konsertår, med et utsolgt Oslo Spektrum i desember som foreløpig høydepunkt. I sommer skal de headline flere store festivaler, men da henvendelsen om et samarbeid med Stavanger Symfoniorkester ble presentert så de sitt snitt til å gjøre noe virkelig spesielt for å markere slutten på festivalsesongen: Hva ville vel være mer elegant enn å avslutte det hele i en av landets fineste konsertsaler, sammen med et helt symfoniorkester? Hva er vel mer galskap enn å erstatte tracks og beats med hele 85 musikere og en dirigent?

“Dette er noe jeg har ønsket å gjøre helt siden jeg startet å lage musikk. Trodde aldri det kom til å skje. Jeg er super takknemlig og glad! Veldig spent på hvordan publikum mottar det.” – Arif

Stavanger symfoniorkester ble stiftet før besteforeldrene til både Arif og Unge Ferrari var påtenkt (1938), og de er et anerkjent orkester med en lang og tradisjonsrik historie. Men de deler nå av sin musikalitet og erfaring i dette kanskje ikke helt åpenbare samarbeidet: Arif og Unge Ferrari blir nemlig de første hiphop- eller urban-artistene som får glede av å gjøre full konsert med orkester i Norge. Prosessen er allerede i full gang, og la oss bare si det slik at alle involverte parter har klokketro på at det kommer til å bli et fantastisk resultat!

“Meg og Arif med ett fullt orkester i Stavanger konserthus. Dette er en drøm jeg har hatt så lenge jeg har drevet med musikk. jeg vet ikke hva annet jeg skal forvente enn at det blir sykt spennende og veldig gøy, og jeg vet at dette blir ett minne jeg kommer til å ha livet ut.” – Unge Ferrari

***UNGE FERRARI***
Stig Haugen, alter ego Unge Ferrari slo ned som en bombe med debutalbumet «Til Mine Venner» i 2015, og fikk en horde med femmer-anmeldelser fra bl.a. Dagbladet, P3 og Gaffa. Albumet ble beskrevet som ukomplisert, men catchy, imponerende, ektefølt og sterkt, og han ble nominert til både Spellemannspris og P3 Gull. Singelen «Lianer» har med tiden vist seg å være en udødelig hit, og folk på alle berg og knauser synger med om å svinge seg med sine boys.

Deretter tok H.E.V.N-prosjektet med Nostalgi 3Millioner i spissen over stafettpinnen som allsangvennlig materiale, og sammen med Tomine Harket spilte han utsolgte shows over hele Norge. Senere tid har han gjort seg bemerket med samarbeid med Cherrie, Silvana Imam, sin egen «Ashanti», og «Urettferdig» med stjerneskuddet HKEEM. Senere fulgte han opp med det kritikerroste minialbumet «Romeo Må Dø», samt sterk delaktighet i prosjektet MARS – sammen med Magdi, Chirag og Arif,

***ARIF***
Helt siden han storma inn og vant Urørt-finalen i 2013 har Arif vært en artist å regne med, og hans lekne og energiske tilnærming til hiphop kom skikkelig til sin rett i den første fullengderen «High End/Asfalt». Den kritikerroste skiva er spekket med hits, og «Flammer», «Sulten», «7» og «Lowkey» la grunnlaget for at Arif fikk velfortjent Spellemannspris i 2015.

Låtene åpnet også en annen dør: Arif fikk tidlig rykte på seg for å være en fantastisk live-artist. Selv den gangen det regna så skikkelig brutalt på åpningsspot på Øya fikk han full pott av Musikknyheter, som kalte han «et funn av en personlighet». Det allerede hit-spekkede settet ble oppdatert med fjorårets fantastiske «Alene», nominert til årets hit på både P3 Gull og Spellemann. Det ble riktignok ikke eneste nominasjon til sistnevnte, han stakk også av med en til årets video, mens albumet «Meg & Deg Mot Alle ble nominert i kategorien Urban.

Alle disse låtene (og flere til) kan man oppleve i ny og fasjonabel drakt den 31. august i Stavanger Konserthus. Dette blir garantert en for bøkene!

Billetter i salg fra 24. mai klokka 09:00.

Stavern

Stavernfestivalen

12 Jul

Billetter

Du blir nå sendt videre til Billettservice
for kjøp av billetter