Years & Years til Sentrum Scene

Den energiske trioen Years & Years kommer til Norge og Sentrum Scene for glede og fest i ellers kalde januar!

Gruppen kombinerer den melismatiske vokalen til Olly Alexander med 80-talls inspirert synth-pop og funky, elektroniske beats. De kom sammen i London i 2010 da multi-instrumentalistene og produsentene Michael Goldsworthy og Emre Türkman møttes på nettet på utkikk etter å starte band. De la til skuespiller og vokalist Olly Alexander etter å ha hørt han synge i dusjen hos en felles venn.

Trioens keyboard- og elektronikabaserte sound oppnådde først eksponering da singelen «Traps» ble utgitt på Kitsuné Music i 2013. Gruppens andre EP, «Real», kom ut i februar 2014, og med noen imponerende live-datoer i sekken, annonserte Years & Years at de hadde signert en avtale med Polydor.

Deres første store label-singel, «Take Shelter», dukket opp i august 2014, etterfulgt av et samarbeid med Magician on Sunlight en måned senere og utgivelsen av «Desire i november. I 2015, rett etter å ha vunnet den prestisjetunge BBC Sound Of Award, lanserte Years & Years sitt debutalbum, «Communion». Albumet gjorde stor suksess og debuterte som nummer 1 i Storbritannia og Top 50 på US Billboard 200. Det samme året ble de nominert til hele fire Brit Awards og bidro med singelen «Meteorite» på Bridget Jones’ Baby soundtrack.

I 2018 ga de ut den Kid Harpoon-produserte singelen “Sanctify”. Låta inngår i en større kulturbevegelse som retter seg mot seksualitet og kjønn. Vokalist Alexander har vært åpen om sin legning fra start og har blitt en av musikkens ledende stemmer innen seksualitet og mental helse. “En guide for urolige, unge mennesker” er hvordan Observer beskrev han i 2016; mens Gay Times skrev at han var “en av de mest innflytelsesrike homofile artistene for denne generasjonen».

Sangeren skapte overskrifter i media da han avslørte at han ble rådet til å holde seg i skapet da bandet først ble signert. Et råd han ble gitt under medieopplæring som han heldigvis ignorerte. Han har snakket ærlig om å bli mobbet på skolen og hvordan han slet med angst og depresjon fordi «samfunnet lærte meg at homofili ikke var normalt».

“I always present a confident, optimistic front in my daily life, and I try not to let negativity come through. But in songs, that’s how I process those emotions and complex feelings. So I don’t know that I’ve been through the wringer, as much as this is just how I process my experiences.” 

Trioen ga nettopp ut singelen “If You’re Over Me” og låta er allerede listet på p3.

Years & Years på Sentrum Scene 29. januar blir en fest uten like. Vi gleder oss!

Det er ingen planlagte events for denne artisten nå.

Du blir nå sendt videre til Billettservice
for kjøp av billetter