Bastille

Bastille begynte som en alternativ identitet for Dan Smith, for at han skulle få utløp for sine nye musikalske ideer. Enmannsbandet ble ettterhvert til fire som nå alle er en fast del av bandet. Ordet Bastille kan fremkalle bilder om revolusjon og forandring, men kommer egentlig av noe så enkelt som at han er født på den franske nasjonaldagen, som på engelsk kalles Bastille Day. Dan Smith ble litt for kjedelig å kalle seg, så Bastille ble født og det skulle ikke ta lang tid før navnet ble kjent for allmennheten.

Han la ut den første sangen online høsten 2010, men det var først med den første videoen han la ut til «Flaws» i starten av 2011 at det begynte å røre seg. Tallene på YouTube begynte å stige og til hans store overraskelse var det flere som begynte å legge ut sine egen coverversjoner av den. Det inspirerte han til å selv lage en cover, og den mørke «What Would You Do», originalt av City High gikk på kort tid rett til topps på både Hypemachine og We Are Hunted. Interessen for coversanger har vokst videre, og nå i Februar kom han med en gratis utgivelse med noen av sine favoritter, under navnet «Other People’s Heartache”.

Dette er nærmest perfekt popmusikk for 2013, som trekker inn referanser fra mange sjangere og får det til å fungere sammen på en naturlig måte. Inspirasjonskildene er mange og han favner også ganske bredt musikalsk sett. Han har ved flere annledninger snakket om sitt forhold til artister som Antony Hegarty, Kate Bush, Bon Iver og Björk. Debutalbumet “Bad Blood” kom i mars i år, og har høstet sterke kritikker, sammen med den siste singelen Pompeii som kom i forkant av albumet.

Det er ingen planlagte events for denne artisten nå.

Du blir nå sendt videre til Billettservice
for kjøp av billetter