Hurts

Konserten på Rockefeller 29. oktober er dessverre avlyst.

Hurts startet i 2009 etter at medlemmene hadde vært del av flere mindre vellykkede band, men når de først fant magien, skjedde det fort. Deres første singel «Wonderful Life» var også deres første demo, som de selv lagde video til og lastet opp på YouTube. Kort etter ble videoen en viral hit, og en platekontrakt med RCA var i boks. De ville ikke spille live før de hadde nok gode sanger, men bygget stødig en sterk fanbase på sider som MySpace allerede fra starten av, og fortsatte å legge ut demoer til fansen. Tidlig i 2010 slapp de neste singel i UK, «Blood, Tears & Gold», igjen akkompagnert med en selvlaget musikkvideo. Den gjorde utslaget og førstesingel «Wonderful Life» var nå klar for verdenslansering, og navnet deres spredde seg raskt.

De kan se så polerte og ordentlige ut, men de har faktisk bygget seg opp fra ingenting helt selv, og har en DIY holdning man ikke ser så ofte i denne typen musikk lenger. De fortjener virkelig den suksessen de har hatt, og det nye materialet er om mulig enda sterkere.

Året 2010 brakte med seg både albumet «Happiness» og flere singler som alle solgte godt, og de ble årets raskest selgende debutband i UK, med stødige listeplasser i lang tid. Høydepunktet kom muligens allikevel når NME kåret de til Glastonburys beste liveopptreden foran artister U2, Coldplay og Beyonce, og samme magasin rundet av sommeren med å kalle de sommerens beste band.

De er et utrolig bra liveband og imponerer virkelig live, så det er en glede og nå skulle ha de tilbake til Norge. De har en spilleglede og innlevelse som virkelig farger konsertene deres.

Hurts slapp nettopp deres andre album, «Excile» og musikken er en videreføring av deres tidligere musikk og mer variert, men fortsatt med en sterk tilknytning til deres eksisterende lydbilde. Både elektrisk gitar og akustisk piano har fått plass på skiva, men det blandes naturlig inn i helheten. Førstesingelen «Miracle» viser at de har blit større, modnere, men også mer utfordrene enn de var tidligere. Dette er lyden av et band på vei fremover, og det lover godt for den kommende konserten, på Rockefeller den 29. oktober.

Hjemmeside | Facebook | Twitter

Det er ingen planlagte events for denne artisten nå.

Du blir nå sendt videre til Billettservice
for kjøp av billetter