Metronomy

Joseph Mount skriver låtene og lager musikken under navnet Metronomy. Det startet han med i 1999 etter at flere av bandene han spilte i skled fra hverandre grunnet kjærester og flytting. Live har han med seg Oscar Cash og Gabriel Stebbing. De er og med på det siste albumet deres. Tilholdsstedet deres for tiden er storbyen London. Musikken er instrumental elektronisk musikk som er blitt mer elektronisk pop etter at de ga ut deres andre album ”Nights Out”, og da plata ble sluppet sa Sigrid Hvidsten i Dagbladet at “[m]ed Justice stagnert i 2007-status, Hot Chip henvist til bloggosfæren og et Ratatat fanget i endeløse gitarriff, har elektrodanserocktronen stått skammelig tom det siste året. Nå ser det derimot som om Devon-gutten Josh Mount og hans Metronomy har gjennomført et aldri så lite statskupp, ved hjelp av en slaskete konseptplate om en skakkjørt utelivskveld.”

Med Justice stagnert i 2007-status, Hot Chip henvist til bloggosfæren og et Ratatat fanget i endeløse gitarriff, har elektrodanserocktronen stått skammelig tom det siste året. Nå ser det derimot som om Devon-gutten Josh Mount og hans Metronomy har gjennomført et aldri så lite statskupp, ved hjelp av en slaskete konseptplate om en skakkjørt utelivskveld.”

Ved siden av å lage musikk selv har Metronomy gjort planty med remikser for artister/grupper som  Roots Manuva, Goldfrapp, Midsnight Jugganaughts,Franz Ferdinand, The Klaxons, The Young Knives, Zero 7, Ladytron, Get Cape. Wear Cape. Fly, Kate Nash, Love Is All, Late of the Pier,and Lykke Li.

Joseph legger mye arbeid i sine remikser. Han sier: “(b)asically, I only like remixers that really care about what they’re doing. I can honestly say that I have got really involved in all of my remixes. If I’ve not got anywhere with one I will tell whoever it is that I’m giving up. That doesn’t happen that often.”

Før andrealbumet har de gitt ut Pip Paine (Pay The £5000 You Owe). Tittelen på plata kommer fra en vrakpanter som bodde i byen Totnes der Joseph vokste opp.  Pip Paine skyldte vrakpanteren penger, som deretter parkerte vrakede biler rundt omkring med “Pip Paine, Pay The £5000 You Owe” malt på dem.

På dears siste plate ”Nights Out” var mantraet å lage  “a half-arsed concept album about going out and having a crap time”.

Navnet Metronomy ble valgt fordi det hørtes kult ut og Joe sin forkjærlighet for banda Autechre og Funkstörung.

Live er de kjent for å være meget sjarmerende. De danser og det er lyshowet er noe utover det vanlige. De har turnert heftig den siste tiden og de har gjort support for band som  Bloc Party, CSS, The Klaxons, Kate Nash and Justice.

Metronomys tredje album slippes våren 2011 og spiller på BLÅ lørdag 14. mai.

Hjemmeside | Myspace | Facebook | Twitter

Det er ingen planlagte events for denne artisten nå.

Du blir nå sendt videre til Billettservice
for kjøp av billetter